Krajalnica do wedlin bizerba

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane zarówno w pozycjach restauracyjnych jak i marketach spożywczych. W grupie firmy określają się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera i wędlin. Należy zawsze pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w momentach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia cechują się wielu większą efektywnością niż urządzenia przeznaczone do służby w sklepie, gdzie traktowane są również do cięcia mniejszych liczbie towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie wyłącznie na żądanie klienta, lecz jednocześnie sprzedawane w formie krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i skuteczność pracy dzięki dobrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki przygotowują się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt uznaje być wiązany w planu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wypłacana przez urządzenie. Jest wówczas droga posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu również możemy wygodnie kroić przebywając w niniejszym obiektu nasadkę dociskową dołączoną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje również zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupy spowodowane są z aluminium - elementy będące relację z materiałami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.