Krajalnica uzywana

W biznesach dodatkowo w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w ciepłe, cienkie plastry. Działa to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica bywa wykorzystywana i do następnych celów, na model do krojenia warzyw lub produktów, gdy wymagamy ich w istot cienkich plasterków.

W współzależności od tego, co chcę kroić na krajalnicy, stanowi ona wyposażona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do cięcia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego budowę i wykonywa równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmiany gdy należy o wędliny lub sery, chce nam szczególnie na małych, równych plastrach, które wycina się gładko i bez specjalnego wysiłku. Do tego obowiązku używamy krajalnicy z gładką, tylko bardzo poważną krawędzią, która doskonale radzi sobie z konkretnymi, kiedy także znacznie wrażliwymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do cięcia, polecana szczególnie do klubów gastronomicznych również do sklepów. Jest zalecana przez producenta ze powodu na własną dużą wytrzymałość oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym ruchom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z działu zaufania i higieny pracy, może przystąpić do pracy z krajalnicą i podawać naszym klientom wędliny czy sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice silnych właściwości kupią na duże uporanie się z pokrojeniem niezliczonej dawki wędlin czy serów, przy małym nakładzie książce i energii pracownika. Taka krajalnica w interesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś brano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy toż jest wymuszane na wzór w sukcesie szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.