Krajalnice niezbednym sprzetem gastronomicznym

Krajalnice stanowią niezbędny element wyposażenia sklepu, gdzie liczni klienci życzą sobie pokrojenia na plasterki wędliny, czy sera. Równie potrzebne są w lokalach, w których przyjmuje się gości w celach konsumpcji. Ma-ga krajalnice stanowią idealne rozwiązanie, gdyż charakteryzują się szerokim wachlarzem możliwości, jak również umiejętności.

Za pomocą krajalnicy można w sposób prosty, bezpieczny, symetryczny i szybki pokroić każdy rodzaj produktu. Wiele osób zastanawia się nad tym, jakie wybrać krajalnice ? Warto więc przedstawić kilka propozycji. Do jednych z nich leży krajalnica ma-ga 310p2. Służy do krojenia wszelkiego rodzaju żywności. Można za jej pomocą pokroić zarówno twarde, jak i miękkie produkty np. wędliny, sery, warzywa, gdyż ma-ga krajalnice są uniwersalne. Jak również łatwe w obsłudze i zaprojektowane tak, by zapewniały utrzymanie najwyższych warunków sanitarnych. Innym rodzajem jest krajalnica maga 310p. Jest ona przeznaczona przede wszystkim do krojenia sera. Krojenie odbywa się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Lecz posiada ona płytę dociskową za pomocą której można skroić produkt do końca. A więc jest oszczędna, gdyż nie pozostawia odpadów. Następny rodzaj stanowią krajalnice maga 612p. Są one przeznaczone do krojenia produktów w sklepach mięsnych, a także w różnego rodzaju sklepach spożywczych. Można przy jej pomocy kroić zarówno produkty miękkie, jak na przykład pomidory, a także twarde wędliny na plastry o grubości do 28 milimetrów. Unikalna ostrzarka zapewnia utrzymanie wysokich parametrów ostrza noża krojącego. Kolejny rodzaj krajalnic, to krajalnice ma-ga 210pT. które są urządzeniem przeznaczonym do krojenia sera. Wykonane z materiałów nierdzewnych, jak wszystkie urządzenia tego typu. Dodatkowo nóż, pokrywa noża, płyta oporowa są pokryte teflonem. Pochylone ostrze umożliwia krojenie grawitacyjne na plastry do 16 milimetrów. Najmniejszym urządzeniem w ofercie jest ma-ga krajalnice 210p. Taki rodzaj krajalnic przeznaczony jest do użytku w niewielkich sklepach, małej gastronomii, lub firmach cateringowych. Urządzenie sprawdzi się również znakomicie w gospodarstwach domowych. Atutem jest niska cena, a wysoka jakość produktu.
Obecnie bez tego typu urządzeń trudno sobie wyobrazić funkcjonowanie stoisk sklepowych, które oferują wędliny i sery. Jak również licznych lokali gastronomicznych, stołówek, a nawet gospodarstw domowych, gdzie krajalnice są również coraz częściej nabywane i wykorzystywane.