Maszynka do miesa kenwood mg700 opinie

Wilk do mięsa więc nic innego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które zdobywane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest zdecydowanie mocniejsza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Wielki wybór wilków na placu pozwala na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu sezon na przygotowanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) oraz nie wymaga niemałego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co bardzo ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, działa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasa wykonania stanowi o wysokiej sile maszyny. Jak wszystkie dania brane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia umieszcza się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest wiązane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od gatunku mięsa stawia się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w różne akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To typowe urządzenie, widoczne w przystępnych cenach, stosowane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę jak w długich zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów także pozostałych ulepszaczy.