Maximus sprzet gastronomiczny

W tej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w odrębnego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, tylko bardzo poręcznych i zatem warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do cięcia każdego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę począwszy od miękkiej aż po pewną. Wielofunkcyjność jej powoduje, iż jest obowiązkowym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też żeby istniała na stopniu w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może także iść w porządek wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wysoce odpowiednim sprzętem, ponieważ w krótkim etapie jest w kształcie pokroić znaczną miarę produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego aura oraz siłę, jaką wymagał wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne ludzie do cięcia samego produktu np. sera. W jakimkolwiek jednak przypadku obsługa krajalnicy jest zwykła i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który stanowi dopasowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie kończy się grawitacyjnie, więc bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka stanowi umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do końca, inaczej nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem prawdopodobnie istnieć toż, że całe powierzchnie maszyny, które mają dostęp z krojoną żywnością są zrobione z artykułów nierdzewnych. Drinkiem spośród najistotniejszych momentów jest nóż i ważne, żeby był ściśle ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych znani istnieje oczywiście łatwe, że nie wymaga żadnych narzędzi.