Pos graduacao em gastronomia sp

Program pos gastronomia to program sprzedaży kelnerskiej, który gwarantuje prowadzenie efektywnej i mocnej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta wzmacnia się o dokumenty magazynowe oraz fakty ze sprzedaży.

 

W współzależności od typie pracy możliwa jest cała centralizacja wprowadzanych danych, lecz również zdecydowanie w innych lokalach. Prosto z magazynu do klubów dostarczane są informacje: o produktach, jakim może korzystać, o organizacji lokalu, także o wartościach skupu i zbytu.
Reklamując się zgromadzonymi w podstawie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na surowce.
Dane przygotowane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, pokazuje on rzadko pewnego sposobu księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program ma wiele dobrych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na bazie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
wspomina o naruszonym stanie magazynu,
informuje o składnikach brakujących do zrobienia potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego obroty,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Dużą wartością programu pos gastronomia istnieje okazję synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na jakich wpisywana jest sprzedaż. Dzięki temu prawdopodobne jest wykonanie, skomputeryzowanego systemu rozliczania począwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z samej strony dodaje do kas dane o produktach, kelnerach, z dodatkowej części wiąże z kas fiskalnych dane o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie wymagają z obsługi żadnej fachowej wiedzy, a całość wymiany danych wysyłana istnieje w styl automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w znacznie podatny, i jednocześnie wygodny rozwiązanie, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, poprzez takie podejście, nie tracą czasu na zbędne czynności, i całą uwagę mogą skupić na obsłudze klienta.